Let op welke haarkleur je kiest volgens je kleurtype

Twee dingen raad ik je af wanneer je je haar kleurt.
Je eigen haarkleur kan onmogelijk een clash vormen voor je eigen uitstraling. We kunnen allemaal spelen met onze haarkleur, maar deze twee moves brengen je uitstraling uit balans:

  • Veel donkerder of veel lichter gaan dan je natuurlijke tint.

Jouw eigen contrasten passen je goed. Alles is in evenwicht. Kleur je haar gerust en beetje lichter of donkerder dan je natuurlijke tint, maar ga niet te ver. Het frame rondom je gezicht heeft een impact op je huid. Ver afwijken van je natuurlijke contrast betekent dus dat je elke dag ofwel flets zal overkomen, ofwel versterkte roodheid en schaduwen zou zien ontstaan. Een trui die dat effect teweegbrengt trek je weer uit, maar een haarkleur die je niet goed doet, switch je niet zo snel als een kledingstuk.

  • Een kleur kiezen met een temperatuur die afwijkt van je ondertoon.


Is je ondertoon koel, dan hoef je geen bewuste warmte toe te voegen in de haarkleur die je uitkiest. Omgekeerd geldt hetzelfde. Veel koele types hebben een aanzienlijke hoeveelheid rood pigment in het haar. Daar moet je niet tegen proberen te vechten, it’s ok! Er is enkel een verschil tussen bewust warmer gaan dan je eigen tint als koel type, of bewust voor een astint kiezen als warm type. Haal je de temperatuur uit balans tegenover de ondertoon van je huid? Dan loop je ook het risico dat je er bijvoorbeeld kleurloos, gelig of dof uitziet, of afhankelijk van welk type je zelf natuurlijk bent, kun je er alle dagen bleek of porselein-achtig uitzien, bijvoorbeeld.
Je haar vormt dat onmiddellijke kader rondom je hoofd.

De impact gaat misschien makkelijk aan ons voorbij, maar het is continu in interactie met ons gelaat.
Zie je toch heel graag tinten die ver afwijken van je natuurlijke tint?
Ik raad aan om die in highlights of een balayage te verwerken, zodat je het ‘kader’ intact houdt.
Heb jij al bij jezelf gemerkt dat een veel donkerdere/lichtere of warmere/koelere haarkleur je uitstraling beïnvloedde?

Je haar ‘verkeerd’ kleuren doe je niet altijd bewust. Ik kan ervan mee spreken, haha!

Hieronder zie je wat de impact van de foute kleur op mijn gezicht was. Ze viel niet buiten mijn palet, maar werd wel te donker.

Emma Boeyaert

Emma is de oprichter van Omber. Na haar educatieve master in de beeldende kunsten en periode als leraar, startte ze als kleurconsulent. Haar passie voor het naar boven halen van visuele schoonheid en interesse in mode wordt volledig beantwoord sinds ze kleuranalyses uitvoert. Als snel groeiende zaak blijft ze voortdurend zoeken naar uitdagingen, zodat mensen zich ervan bewust kunnen zijn hoe kleur bij hen werkt, en we ons massaal duurzamer én met meer liefde voor ons uiterlijk kunnen kleden.

https://www.omber.be/over-mij
Volgende
Volgende

Wat me opvalt als kleurconsulent