Wat me opvalt als kleurconsulent
Hey!
In de voorbije 13 dagen heb ik 26 mensen geanalyseerd, en dat was een intense duik in kleur. De vele analyses die ik al heb mogen uitvoeren, maken me keer op keer dankbaar. Dat ik mag kijken naar elk gezicht, met elk van hen mee in de spiegel. Ik analyseer het visuele effect van tinten bij de huid, maar merk bij mezelf op welke ontdekkingen ik uit deze herhalingen afleid.
Ik vraag heel graag:
‘Tot welke kleuren voel je je spontaan aangetrokken?’
‘Welke kleuren draag je absoluut niet?’
‘In welke kleuren voel je je comfortabel?’
‘Zijn er kleuren die je soms - of niet meer - draagt, waarin je je eigenlijk onzeker voelt?’
Een kleuranalyse zal niet afhangen van de antwoorden, maar wat ik ontdekt heb, is dat de kleuren waar je je tot aangetrokken voelt, vaak iets vertellen over de tinten die In het verlengde liggen van je natuur, en je dus flatteren. Als je heel veel voelt voor verschillende tinten blauw, bijvoorbeeld, is de kans er dat je een koel type bent. Het is uiteraard geen garantie.
Om hierop verder te gaan, deel ik een tweede ontdekking. Het internet kan frustratie opwekken als je probeert uit te zoeken welke oogkleur, huidtype en haarkleur je ‘nodig hebt’ om het vakje van een bepaald seizoenstype af te vinken. We zijn met véél te veel op deze aarde om te lijken op onze seizoenstype-genoten. We kunnen onmogelijk zo simpel in één van die vier seizoenshokjes geplaatst worden. Toch behoren we elk binnen het spectrum. Mijn ontdekking is dat mensen die een subtype zijn, en dat betekent dat je binnen jouw kleurentype een sterke knipoog maakt naar één van de drie andere seizoenspaletten (nee, je bent geen twee types), vaak één of enkele eigenschappen hebben die eigen zijn aan het kleurtype dat ze nét niet zijn. Waar ze dus naar neigen. Een diep wintertype heeft zo bijvoorbeeld al makkelijker zomersproeten en ogen met een warme tint erin. Het wintertype is koel, en de diepe winter knipoogt naar de herfst, wat een warm palet is.
Zo kun je de overgang doortrekken van elk type naar elk ander palet, en nog zijn die eigenschappen geen noodzaak om een subtype te kunnen zijn. Enkel het visuele effect van een kleuranalyse zal ons een antwoord geven!
Een derde ontdekking: Je voelt het zelf eigenlijk aan. Of iets je kleur is of niet. Je liefde kan groot zijn voor bepaalde kledingstukken, en nog voel je bijvoorbeeld: ‘Ik heb telkens de indruk dat ik er bleek uitzie in die trui,’ of ‘Deze jumpsuit is zo cool, maar hij trekt precies alle aandacht naar zichzelf toe.’
Achter elk van die indrukken ligt een verklaring.
Wil je jouw imago en uitstraling een duwtje geven? Ik werk momenteel aan mijn nieuwe aanbod, en kan je alvast zeggen dat er grote veranderingen aankomen. Blijf je graag up to date, dan kun je je mailadres achterlaten via deze pagina.
Tot snel!
Emma